Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
70 dkg marhapacsni, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zeller, 20 dkg póréhagyma, 20 dkg felkockázott hagyma, 2 babérlevél, 5 dkg zsiradék, 7,5 dl húsleves, só, bors, fél citrom reszelt héja, 2 evőkanálnyi kapribogyó, 1 dkg vaj, 2 dl tejföl |
A megtisztított zöldséget julienne-re (gyufaszál, v. inkább rövid fogpiszkáló méretűre) vágjuk. A zsiradékot nagyon felhevítjük, s megpirítjuk rajta a felkockázott húst, majd rátesszük a hagymát, a babérlevelet, a zöldségszecska 2/3-át, felöntjük (rövid lére) a húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk. A maradék zöldségcsíkokat 1 dkg vajon megpároljuk. A gulyást sóval, borssal, citromhéjjal, kaprival ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt, egyszer összerottyantjuk, és a párolt zöldségcsíkokkal díszítve tálaljuk. Köretként leginkább a szalvétagombóc illik hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|