recept: Esterházy gulyás, Kifőzde
Esterházy gulyás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

70 dkg marhapacsni,
20 dkg sárgarépa,
20 dkg zeller,
20 dkg póréhagyma,
20 dkg felkockázott hagyma,
2 babérlevél,
5 dkg zsiradék,
7,5 dl húsleves,
só, bors,
fél citrom reszelt héja,
2 evőkanálnyi kapribogyó,
1 dkg vaj,
2 dl tejföl



A megtisztított zöldséget julienne-re (gyufaszál, v. inkább rövid fogpiszkáló méretűre) vágjuk.
A zsiradékot nagyon felhevítjük, s megpirítjuk rajta a felkockázott húst, majd rátesszük a hagymát, a babérlevelet, a zöldségszecska 2/3-át, felöntjük (rövid lére) a húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk.
A maradék zöldségcsíkokat 1 dkg vajon megpároljuk.
A gulyást sóval, borssal, citromhéjjal, kaprival ízesítjük.
Belekeverjük a tejfölt, egyszer összerottyantjuk, és a párolt zöldségcsíkokkal díszítve tálaljuk.
Köretként leginkább a szalvétagombóc illik hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: szalvétagombóc
 paradicsomsaláta
 A gulyás
 Esterházy gulyás

Forrás: Eredeti bécsi recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.19. Utoljára frissítve: 2009.02.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:24:08 - 2.34)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez